Koop een mini sportschool voor thuis: het krachtstation

Ik sport regelmatig in de sportschool. Persoonlijk ben ik een groot fan van alle apparaten die je er vindt. Trainen met losse gewichten is leuk, maar ik wil een oefening daadwerkelijk tot in perfectie kunnen uitvoeren. Ik heb gemerkt dat ik veel beter train wanneer ik gebruik maak van een fitnessapparaat zoals een krachtstation. Het grote probleem met de vaste apparaten in de sportschool is dat je vaak maar één oefening per apparaat kan doen die hooguit één tot drie spiergroepen aanspreken. Hartstikke zonde van je tijd om iedere keer heen- en weer te pendelen tussen de verschillende apparaten die de sportschool rijk is.

Sterker nog: hartstikke zonde van je tijd om naar de sportschool te rijden en na een uur weer terug te rijden. Als een soort test heb ik daarom een krachtstation gekocht. Een krachtstation is een apparaat waarmee je krachttraining kan doen. Echter, anders dan de standaard fitnessapparaten in de sportschool kan je met een goed krachtstation een enorm groot regiment verschillende spieren en spiergroepen trainen. Op die manier kan je op de meest effectieve en efficiënte manier je gehele lichaam trainen zonder ook maar een stap buiten de deur te doen.

Zelf heb ik een Tuffstuff krachtstation gekocht. Een aantal andere merken die bijzonder goed zijn, zijn de apparaten van Life Fitness en Tunturi Platinum. Een apparaat wat ik graag zou willen hebben (maar helaas geen ruimte voor heb) is de Tunturi Platinum 4-in-1. Dit apparaat is een krachtstation bestaande uit vier verschillende modules. Met dit enorme apparaat hoef je daadwerkelijk NOOIT meer naar de sportschool.

Tunturi Platinum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *